Jag är ledsen och förbannad.

I januari 2016 ville politiker och kommuntjänstemän sola sig bredvid Shemsi "Papi" Brahimi. Papi fick på bästa sändningstid på Idrottsgalan i Globen ta emot Swedbanks idrottsstipendium inför miljontals tevetittare. I sitt tacktal berättade Papi om sitt integrationsjobb i Kalmar på ideell basis som pågått under 14 år.
 
Kalmar kommun gav Papi en timanställning som sedemera skulle bli en fast anställning. Papi uppskattas av många ungdomars i Norrliden, Oxhagen, Smedby, Funkabo etc etc
 
Några röster om Papi:.
 
- Han är en av få vuxna som man kan prata om allt med.
 
- Han är som en extrapappa för alla.
 
- Papi inger respekt. Honom kan man gå till och prata
 
Det är dags för Papis chef att lämna kontorsstolen. Ut i verkligheten och titta på Papis arbete. Papis betydelse är enormt viktig för Kalmar kommun. Vad händer med ungdomarna och samhället efter den 10 november, när han lämnar sin timanställning? Vem ska hjälpa alla nyanlända barn att snabbt anpassa sig i samhället med språk och det sociala livet? Vem ska aktivera ungdomarna mellan 16-23:00 tors, fre, lör och söndag?
 
Det är dags för kommunalrådet Johan Persson (som uppskattar Papis arbete) att sätta ner foten. Antingen tar han bort Papis chef som kallar Papis sex kollegor till morgonmötena på onsdagar. Men inte Papi... Eller ger Papi en fast anställning med en okej lön!
 
Till dig Papi, tack för ditt fantastiska arbete. Du är liksom många ungdomar min idol, TACK!
 
 
- Over and out -