Möt Christina Fosnes.

Moderat oppositionsråd. I höstas innan valet var hon ifrågasatt från många håll och kanter. När röken lagt sig efter valnatten hade hon fått flest personkryss. Starkt jobbat! Möt Christina Fosnes. God läsning.
 
 

 

 

- Ålder: 62
- Gör : Oppositionsråd Kalmar kommun
- Bor : Centrala Kalmar

- Bakgrundsbild på mobilen : Standardbild. Brukar variera bakgrundsbild någon enstaka gång, men är rätt ointresserad av bakgrundsbilder.

 

- Tycker om mitt namn : Gillar att Christina stavas med CH, som namnet stavades innan folkpartisten och ecklesiastikminister Johan Fridtjuv Berg i början av 1900-talet fick för sig att man skulle ändra stavning från CH och C till bokstaven K - med motiveringen att det var enklare för folk att läsa. Innan dess hade det varit otänkbart att stava Christina med något annat än CH. Om inte en politiker hade varit inne petat i stavningen hade Kalmar fortfarande stavats med C - Calmar.


- Så gammal känner jag mig :  Känner mig för det mesta ålderslös och hoppas så förbli. Min svärfar var den mest ålderslösa personen jag träffat. I samtal och situationer var det nog ingen som tänkte på hans ålder även om man ibland kunde bli överraskad av att ytan blev äldre och rynkigare.


- Läser först i tidningen : Ledarsidor


- Antal kaffekoppar om dagen:  Viktigast är kaffet på morgonen, men om det är möten under dagen kan det bli några koppar till.


- Det kan jag laga utan recept : Biff Rydberg


- Måste i kylskåpet : Brämhults färskpressade apelsinjuice.


- Bästa promenad i Kalmar : Längs vattnet i Kalmarsundsparken


- Tre bra artister : Genesis (tidiga Genesis med Peter Gabriel), Shakespeare Sisters, Albin Lee Meldau


- Stolt över (förutom familjen) : Att jag faktiskt springer några kilometer då och då.


- Skäms för : I takt med att jag blir äldre tycker jag inte att det finns så mycket att skämmas över. Gjort är gjort. Man får borsta av sig och gå vidare.


- Köper för mycket : Nagellack. Har massor i slags evig strävan om att hitta den ”rätta” färgen. Verkar vara en omöjlig kamp.


- Person jag kan ringa mitt i natten : Min man, om han nu inte skulle vara hemma.


- Vackraste byggnaden i Kalmar : Finns många vackra byggnader, men Kalmar Slott är den byggnad som slår det mesta.


- Längtar efter : Sommar. Att få ligga i hängmattan och läsa böcker, där enda bekymret är att fundera över vad man ska äta till middag.


- Vem vill du se på startlinjen i IM-2019 : Stefan Löfven. Vore fint om statsministern ville stötta sin lokala partikompis genom att delta i Ironman.


- Vem förutom familjen tar du med dig på en öde Ö : Efter att ha funderat ett tag kom jag fram till min gamla gymnasielärare i svenska, magister Bylund. Han var en krävande lärare samtidigt som han var en livsnjutare och humanist. Minns när han låg i grässlänten utanför skolan med hela klassen runt sig och pratade Esperanto samtidigt som han rökte pipa. Han får det bli. Tror det kan bli intressant.

 
- Over and out -